Kulturni dan v družbi psičke Elli

Pretekli teden so si na osnovni šoli Fokovci zamislili kulturni dan malo drugače. Med svoje učence so povabili terapevtsko psičko Elli in njeno vodnico Anito. Učenci petega razreda so med drugimi aktivnostmi preživeli eno uro s psičko Elli in ji brali njeno najljubšo zgodbo. Najprej so jo seveda pobliže spoznali, potem pa ji brali zgodbo o psičkih različnih pasem, ki se nebi smela zaljubiti. Skozi zgodbo so otroci ne samo brali, ampak psički Elli razložili vse nove besede, ki jih je prvič slišala. Ker so tudi starši psičke Elli različnih pasem, so si otroci zelo prizadevali, da bi psički Elli razložili kako ljubezen ne pozna barve, niti velikosti, niti porekla. Pri tem se je razvila vroča debata o njihovih lastnih izkušnjah in o tem kako bi moralo biti, o emocijah in sprejemanju drugačnosti. 

Po dolgem mirovanju si je Elli zaželela malo razmigati tačke, zato so ji za konec otroci z velikim veseljem pripravili majhen poligon in se skupaj z njo veselili, ko ga je uspela premagati.

Hvaležni smo vodstvu Osnovne šole Fokovci za povabilo. Glede na to, da so otroci ob slovesu samo še vzklikali, kdaj spet prideta, Elli in Anita upata, da ju kmalu spet povabijo.